Skip to main content

Preguntes freqüents

A partir de quan canvia el dia de recollida del meu carrer?

El Servei de Barri Net iniciarà la nova distribució de recollida de restes de jardineria, trastos i mobles vells a partir de l’1 de març de 2021.
Al cercador d’aquest web pots introduir el teu carrer i t’indicarà el dia que toca treure les restes de jardineria, mobles i trastos vells. També pots trucar a l’Oficina Atenció Ciutadana al 936 651 150 o a Serveis Ambientals de Castelldefels, al telèfon 93 517 90 02.

On puc consultar quin dia haig de treure les restes de jardineria i mobles vells?

Al cercador d’aquest web pots introduir el teu carrer i t’indicarà el dia que toca treure les restes de jardineria, mobles i trastos vells.
També pots trucar a l’Oficina Atenció Ciutadana al 936 651 150 o a Serveis Ambientals de Castelldefels, al telèfon 93 517 90 02.

Puc treure les restes de jardineria i mobles vells a qualsevol hora del dia que em toca?

No. Està prohibit, segons ordenança municipal, deixar les restes de poda i mobles a qualsevol hora. Cal deixar-les entre les 21 i les 23 hores i així minimitzar les molèsties a la resta de veïns i veïnes.

(Ordenança municipal de civisme i ús de l’espai públic art 2.6)

Quin és el volum màxim que puc deixar?

Per poder donar servei a tot el veïnatge de la zona i no col·lapsar el servei, aquest es limita a un màxim de 3 peces (mobles i trastos vells) i 4m³ de restes de jardineria per habitatge.
En el cas de que et vulguis desfer de més quantitat, pots deixar-los a la deixalleria (no a les mini deixalleries ni deixalleries mòbils).

Puc deixar els mobles vells o restes vegetals al costat dels contenidors?

No, el Servei Barri Net recull els trastos i mobles vells i les restes de jardineria a la porta de casa.
Es demana no recolzar-los ni deixar-los al costat dels contenidors perquè això genera problemes en el procés de buidatge dels contenidors.
Quan el camió de recollida aixeca el contenidor de forma robotitzada, les restes de jardineria i mobles recolzats cauen i queden sota dels contenidors, el que genera problemes de brutícia no desitjada.

Puc deixar les restes de jardineria en una bossa de plàstic?

Per reduir l’impacte ambiental i poder reciclar correctament les restes de jardineria, cal que estiguin tan netes com sigui possible, sense bosses de plàstic i altres residus no vegetals.
D’aquesta manera la planta de tractament de restes vegetals pot donar una segona vida a les seves restes vegetals, convertint-les, per exemple, en substrats vegetals.

Quina opció tinc si no puc treure les restes de jardineria el dia que toca respectant l’horari o tinc més de 4m³?

Si les restes vegetals no es poden deixar el dia assignat o sobrepassen el volum de 4m ³, aquestes poden deixar-se a la Deixalleria municipal.

  • El servei és gratuït per qualsevol usuari particular, fins a 500kg.
  • A més, presentant a la deixalleria una còpia del rebut de l’Ecotaxa pel tractament dels residus vigent de l’any en curs, el límit s’amplia i només es cobrarà a partir dels 1700 kg (equivalent a 6m³), tant si ho porta el particular com si ho porta el jardiner.

Descarrega aquí el rebut.
Ecotaxa pel tractament dels residus

Què passa si no deixo les restes i mobles vells el dia que toca?

El Servei de BarriNet farà la recollida el dia assignat al teu barri i carrer. Si ho deixes un altre dia, les restes de jardineria, trastos i mobles vells no es recolliran fins al dia que està assignat, amb les conseqüents molèsties que això pot generar als teus veïns. A més, els agents cívics faran visible l’incompliment mitjançant adhesius i aquest serà motiu de sanció de fins a 600 €.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic al botó d acord, acceptes l ús d aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad